Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Христо Терзийски поздрави първокурсниците при откриване на новата учебна година в Академията на МВР

Разширявайте познанията и уменията си, за да сте готови за предизвикателствата, пред които ще се изправите. С тези думи министърът на вътрешните работи Христо Терзийски се обърна към първокурсниците на Академията на МВР. Висшето учебно заведение на МВР отбеляза своя празник и откри новата учебна година. На церемонията присъстваха политическото и  професионалното ръководство на МВР, директорите на главни, специализирани и административни дирекции, главният прокурор на Република България Иван Гешев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, депутати, представители на университети и висши учебни заведения.

В обръщението си  министър Христо Терзийски пожела на първокурсниците през следващите четири години да затвърдят убеждението, че са направили верния избор. Бъдете упорити и неуморни, когато изучавате професионалните дисциплини. Доверявайте се на научния капацитет и опита на своите преподаватели. Следвайте добрите примери и съвети на колегите от практиката, които ще се включват в определени етапи от обучението Ви. Развивайте уменията си, за да сте готови за многобройните тежки ситуации и рискове, пред които неизбежно ще се изправите, призова още вътрешният министър.

Нека мечтата ви да бъдете служители на реда ви окрилява през целия период на обучението и да прераства в твърдост, за да защитавате достойно нашата професия и гордост от постигнатите цели, заяви в словото си и ректорът на Академията на МВР ст. комисар проф. дн Любомир Тимчев. Той благодари на преподавателите на висшето учебно заведение на МВР , без труда, постоянството и енергията на които би било немислимо развитието на Академията като успешен и единствен по рода си университет.

Денят бе избран от ръководството на Академията на МВР за още едно събитие – присъждане на почетното научно звание „Доктор хонорис кауза“ на о.р ген. Калчо Таушанов. „Той заслужава нашето признание и уважение за дългогодишния си преподавателски и научен труд и за изключителния  принос за институционалното изграждане на Академията като ректор на университета в периода 1994 – 2004 г. , заяви проф.дн Тимчев на тържествената церемония по този повод.

В рамките на празничния ден министър Христо Терзийски и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова откриха кабинет в памет на доц. д-р Марчо Марков и доц.д-р Константин Мариновски, оставили трайна диря като преподаватели на дисциплината „Опазване на обществения ред“ в АМВР .

Facebook logo
Бъдете с нас и във