Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Христо Терзийски се срещна с посланика на ФР Германия в София

Министър Христо Терзийски се срещна с посланика на ФР Германия в София. Двете страни изразиха задоволство от високото равнище на диалог и професионално сътрудничество между България и ФР Германия в областта на вътрешните работи и сигурността.

Министър Терзийски благодари специално за последователната и резултатна работа в областта на двустранното полицейското сътрудничество и борбата срещу организираната престъпност. Оцени високо взаимодействието с акредитираните офицери за връзка на ФР Германия, както и подкрепата на германската страна за укрепване на дейността на правоохранителните органи в България. Посланик Кристоф Айххорн, от своя страна, изтъкна важността на взаимното доверие и открития и прагматичен обмен между България и Германия в областта на вътрешните работи.

В рамките на разговора бяха обменени мнения и относно възможностите за взаимодействие по различни теми, като предстоящите преговори по новия пакт за миграцията и убежището, текущото председателство от България и Република Северна Македония на Берлинския процес, актуалната обстановка относно ограничаването на разпространението на пандемията Ковид-19 в Европа и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във