Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Йовчев: Взети са всички мерки за обществения ред

В столицата тази сутрин има протести срещу актуализацията на бюджета и срещу правителството, както и хора, излезли в подкрепа на актуализацията на бюджета и в подкрепа на правителството, заяви Цветлин Йовчев, вицепремиер и министър на вътрешните работи. До момента протестите преминават сравнително спокойно и мирно и аз се надявам това да остане така, заключи той.


Взели сме всички необходими мерки, за да осигурим обществения ред и да не допуснем сблъсъци. Ще направим всичко възможно, да не се стига до напрежение между хората. Имаме необходимите сили, създадена е необходимата организация и мисля, че към момента колегите се справят много добре , каза още министър Цветлин Йовчев.


Искам да благодаря на гражданите и на протестиращите за мирното протичане на протестите до момента и за толерантното отношение. Искам да се обърна към тях с един апел - да се въздържат от всякакви действия, които биха могли да провокират насилие или някакво грубо нарушаване на обществения ред. Надявам се всичко да мине в рамките на закона, в духа на Конституцията и демократичните ценности, които изповядваме , заключи министър Цветлин Йовчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във