Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Кралев не е бил тази сутрин на разпит в Спецпрокуратурата за паспортите на Васил Божков и Георги Попов

Във връзка с информация, публикувана в БГНЕС, със заглавие: „Захариева и Кралев на разпит за паспортите на Божков и Попов“ от Министреството на младежта и спорта излязоха с опровержение.

Ето какво пише в него:

Във връзка с информация, публикувана в БГНЕС, със заглавие: „Захариева и Кралев на разпит за паспортите на Божков и Попов“ категорично заявяваме, че министър Красен Кралев не е призоваван под никаква форма да дава показания по тази или друга тема. Министър Кралев никога не е подписвал каквито и да е документи, свързани с процедура по издаване на лични документи на Васил Божков и Георги Попов. 

Разграничаваме се от темата с паспортите на Васил Божков и Георги Попов и заявяваме за пореден път, че Министерство на младежта и спорта не е инициатор или съучастник в издаването на паспорти на двамата. Опитите за пришиване на ММС към издаването на паспорти на Васил Божков и Георги Попов са откровена манипулация на общественото мнение.

Изпращаме отново официалната позиция от 6 март (петък) на ММС по темата. Моля, да уточните фактите и обстоятелствата около издаването на паспорти или каквито и да е лични документи на български граждани с Министерство на вътрешните работи: 

Министерството на младежта и спорта (ММС) не е инициатор за издаването на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов.

В края на месец януари 2016 г. Български съюз за физическа култура и спорт (БСФС) изпраща писмо до началника на политическия кабинет на ММС  във връзка с необходимост от съгласувателна процедура за преиздаване на изтекли служебни паспорти на двамата, които са членове на УС на съюза. В отговор спортното министерство информира МВнР, че БСФС е самостоятелно юридическо лице, което не попада в патримониума на ММС, но изразява мнение, че няма пречки за ускореното издаване на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов. 

ММС няма информация кога и по чия инициатива са издадени първите или други паспорти на Божков и Попов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във