Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Маринов: Служителите от СОБТ доказаха, че са готови и могат да отстояват интересите на българската държава

За мене е чест в мандата ми като министър да ви поздравя с 40-годишнината на отряда, заяви министър Младен Маринов пред съставя на отряда. Ако трябва да преценим продължителността на този период, бих го сравнил с един човешки живот. Мисля, че за 40 години отрядът е постигнал всичко необходимо за такова звено, за да гарантира сигурността на гражданите. През тези години държавата премина през различни управления, кризи и  възходи, но вашата задача бе една  – да гарантирате спокойствието на  българските граждани, да се включите в сложни и рисковани операции за противодействие на терористични заплахи и на тежката и организирана престъпността. Вие доказахте, че сте готови и можете да отстоявате интересите на страната ни.

В световен мащаб сте конкурентни с най-добрите подобни структури и ви приемат с доверие, когато става въпрос за обмен на информация и умения – това е непрекъснат процес, който засилва вашата експертиза. В навечерието на празниците ви пожелавам да сте здрави, да продължавате да полагате сериозни усилия в подготовката, за да сте уверени в способностите си и да изпълнявате мисията си с успех, а семействата ви да ви посрещат щастливи.

Със заповед на министъра бяха наградени служители на СОБТ. На командира Георги Гайков той връчи плакет на МВР "за усилията, които полага за единството и успехите на Отряда".

Министър Маринов увери състава, че ръководството на министерството прави всичко необходимо за материалното осигуряване и обучението им. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на служителите, загинали при изпълнение на мисия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във