Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Минеков: Кошлуков да бъде подложен на санкции по закона "Магнитски"

Служебният министър на културата професор Велислав Минеков смята, че директорът на Българската национална телевизия Емил Кошлуков е едно от свързаните лица по закона "Магнитски". На пресконференция Минеков заяви: "Знаете за рестрикциите по отношение на асоциираните към Закона фирми. Бяха в момента, до последно 62. Тук има още една, към която трябва да има рестрикции и в нея съучаства г-н Кошлуков. Той е в ръководството, може би дори и изпълнителен директор, "Ню фрейм медия България" ЕООД. Трябва г-н Кошлуков да бъде подложен на същите мерки, както и всички останали, които са свързани с тези фирми".

Министърът обяви още: „Надявам се да ни разкаже за неговото присъствие в TV7, за което отговаряше фалиралата КТБ и Цветан Василев, а може би и Делян Пеевски, но искам да знам какво прави тук името му. Искам ДАНС и всички служби да разберат какво се е случило в този период! Ще ги помоля да се задействат незабавно!“.

В отговор Емил Кошлуков излезе с позиция във Фейсбук, в която заявява, че ще предприеме всички законови действия във връзка с твърденията на  професор Минеков. Кошлуков завява, че те са „откровени лъжи и клевети“. Той посочва оше, че ще предприеме всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път.

Facebook logo
Бъдете с нас и във