Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Младен Маринов гостува на студенти от УБИТ

Националната сигурност е един от най-важните елементи в пирамидата от потребности на хората. Една от институциите, пряко ангажирана в тази мисия е и Министерството на вътрешните работи. На него се пада отговорната задача да осигурява добър обществен ред, да защитава правата на хората, спазвайки законността,  да охранява и пази границата, да противодейства на престъпността във всичките й измерения.

В непринуден разговор министърът на вътрешните работи запозна младата аудитория със структурата на министерството и с основните задачи, които ведомството изпълнява. В рамките на дискусията бяха маркирани и теми, свързани с противодействието на организираната престъпност, с незаконната миграция, с тероризма.

Министър Маринов обясни на студентите сложната верига на едно разследване, синхрона и усилията, които криминалистите влагат в установяването и задържането на извършители на престъпления. В този смисъл той  посочи и важната роля на експертите, които работят в Института по криминалистика. В представянето на всички структури на ведомството, вътрешният министър отдаде заслужено място на професионализма и подготовката на служителите в ГДПБЗН, не на последно място той посочи и важната роля на Академията на МВР в обучението на младите кадри. Министърът сподели и влаганите усилия на ръководството за модернизация и технологичното обновление във ведомството.

Интерес предизвика и презентацията на началника на отдел „Киберпрестъпност“ и негови колеги, призвани да противодействат на киберпрестъпността.

Ръководството на Университета по библиотекознание и информационни технологии изказа искрени благодарности на служителите на столичното Седмо РУ и техния началник комисар Ани Петрова. Поводът за това бе бързата реакция и доказан професионализъм при разкриването на  извършител на грабеж от кабинет в учебното заведение.

В знак на признателност целият екип на районното управление получи и символични подаръци за предстоящите коледни празници. За спомен от срещата министър Младен Маринов си тръгна със специално издание на ръкописа на безсмъртния роман „Време разделно“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във