Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Ненчев е готов за разпит

Министър Николай Ненчев е готов да бъде разпитан за предложения му подкуп за ремонт на военни самолети, предаде Нова телевизия думите на военния министър. Днес той бе в Хасково, където бе официалното изпращане на българска рота в Афганистан. 60 военнослужещи заминават в средата на следващата седмица за Кандахар, за да участват в охраната на летището.

Министърът отказа да коментира подробности по скандала с подкупа. Той каза, че не е получил призовка за разпит, но е на разположение. „Няма нужда дори от призовки, известни са адресът и телефонът ми, така че няма нужда от призовки", каза той. На въпрос дали се притеснява от обвиненията в общественото пространство срещу него - че не е дал информация пред разследващите органи за това предложение, което се е случило тогава, той отвърна: „Направих публично изявление, неслучайно мисля, че това е най-добрата форма. В момента, в който бъда призован, ще дам информация."

Преди седмица прокуратурата заяви, че започва проверка за предложен подкуп на военния министър Николай Ненчев. "Предложиха ми процент, за да подпиша поддръжката на МиГ-29", цитиран от за вестник „Сега".

В интервюто за изданието той излага факти относно среща с неназовани лица, предали му предложение за заплащане на "сериозни проценти" при съгласие от негова страна за подписване на договор на стойност 80 млн. лева за поддръжка на военни самолети. Ненчев твърди също, че спрямо него са били отправяни и заплахи за живота във връзка с работата на сега заеманата длъжност.

Преди два дни главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че призовката за министър Ненчев вече е изпратена.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във