Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Танев: Изчезнали са имоти на просветното ведомство по морето

"Нарушенията, които ме предизвикаха да подам сигнал до ДАНС, са много. Проверка все още не е започнала, но има готовност за такава. Чакам резултатите от одитите и ако се наложи, ще получа подкрепа от ДАНС", заяви днес министърът на образованието Тодор Танев. Вчера стана ясно, че агенцията за национална сигурност ще прави проверки във ведомството по покана на самия Танев.

Министърът посочи като едно от най-фрапиращите нарушения изчезването на имоти. "Има някои изчезнали имоти, някакви загуби на дялове. Нямам все още твърдения. Искам да ги видя написани от одиторите", подчерта образователният министър и допълни, че има предположения за проблем с имоти на първа линия в Равда, Лозенец и Шабла. Нередности имало и в Центъра за интеграция. "Има странни неща – конференции, които струват повече и аз съм длъжен да проверя къде отиват парите", каза още Танев.

"За съжаление точно заради това нещо ще бъда атакуван и ще има саботаж", алармира Танев. От кого очаква обаче атаките, министърът не отговори конкретно. То е ясно - не е от вас, обърна се той към медиите.

При откриването на конференцията "Образование за бъдещето" Танев подчерта, че МОН изработва най-радикалния проект за реформа от приемането на Закона за народното просвещение през 1892 г.

Това се изразява в идеята за въвеждане на 4-степенната образователна система. "Аз ще я декларирам, каквото и да коства на моя екип", увери Танев. Според него в момента науката я няма. Няма го и професионалното образование, нито връзката с пазара на труда, а реформите ще въведат точно това.

Facebook logo
Бъдете с нас и във