Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Терзийски се срещна и разговаря със служителите от Софийска област

На работните срещи със състава на районните управления на МВР в Елин Пелин, Ихтиман и Костенец той бе придружен от директора на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов
Благодаря за неимоверните усилия на всички служители, както за противодействие на престъпността, което е и една от основните ни задачи, но и за условията, при които работите в настоящата здравна криза. Моята оценка е, че въпреки трудностите, успяхме да се справим повече от добре с допълнителните си задачи. И тази година няма да е лека, но вече натрупахме опит и рутина за работа в извънредна ситуация. Увеличеният бюджет на министерството за тази година също е сериозна оценка за нашата работа, знак, че се справяме със задачите си, обърна се вътрешният министър към служителите.

В резултат създадената организация от ръководството на Медицинския институт на МВР и допълнително осигуреното в края на м.г. финансиране, лечебното заведение разполага вече с оборудване, медикаменти, капацитет и специалисти на високо ниво за осигуряване на бързо и адекватно лечение на всички служители и техните семейства при необходимост, увери той и посочи, че съвсем скоро ще започне и процесът по ваксинация на заявилите желание по специално изготвени графици.

Държа съставът да е здрав, мотивиран и в кондиция за изпълнение на служебните си задължения, подчерта министър Терзийски и пожела на служителите здрава и успешна година, както в личен, така и в професионален план.

Сред останалите дискутирани теми бяха материално-техническата и кадрова обезпеченост, криминогенната обстановка в района, натовареността на състава, полагането на извънредния труд, контролът върху неговото отчитане и коректното му заплащане, пътнотранспортният травматизъм и взаимодействието с другите институции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във