Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Терзийски се срещна с посланика на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски се срещна с Н. Пр.  Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия.

Министър Терзийски информира за основните приоритети в дейността на МВР, както и за настоящите предизвикателства пред полицията, свързани с вътрешнополитическата обстановка, мерките срещу разпространението на COVID-19, граничната сигурност.
Посланик Диксън благодари за добрата съвместна работа през преходния период, включително за гарантиране на правата на британските граждани, и заяви готовността на британската страна да продължи да подкрепя България като приятел и партньор.

Двете страни отбелязаха високото ниво на двустранното полицейско сътрудничество и резултатите в борбата с различните форми на организираната престъпност. Споделиха виждането, че не трябва да се допуска прекъсване на обмена, и обсъдиха възможностите за взаимодействие след преходния период, в зависимост от резултата на преговорите между Европейския съюз и Обединеното кралство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във