Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Вучков да обясни: Защо ченгета прикриват циганин изнасилвач. Цацаров също да пита.

. „Няма да намеря мира, докато насилникът на детето ми не бъде осъден.“ Това заяви пред "Флагман" Донка от Дебелт, майката на 11-годишния Гошко, изнасилен от циганин в тоалетната на ОУ „Антон Страшимиров“ в селото. Жената се страхува, да не стане жертва на отмъстителния род на насилника Брайко и помолила лицето й да остане скрито.

Не пожелала да покани репортерите в дома си, за да не чуват другите деца в семейството тежката история на малкия Гошко. На тях казала, че братчето им го боли стомаха и е в болницата. Нито дума повече. Семейството на Донка живее изключително скромно - в малък апартамент в Дебелт. Тя не работи, защото е в майчинство.

По думите й полицаите я разпитали, но всичко изглеждало рутинно – бързо приключили разпита. Казали, че ще й се обадят. До 16:30 часа – 60 минути след публикацията на Флагман.бг никой от полицията в Средец, не я потърсил. Едва след като за инцидента се разшумя от РУП-а в Средец се задействали и обещали отново да дойдат на разпит. Питали я и какво установил съдебният лекар. „Ако не бях се обадила на вас, съм сигурна, че щяха да смачкат случая, за да не се вдига много шум. Но аз няма да оставя това така – искам справедливост, заради това, което сториха на детето ми“, допълни Донка.

Тя се обръща чрез медиите и към Адвокатската колегия в Бургас и призовава за юридическа подкрепа. Координатите на Донка са в редакцията на бургаския сайт и ще бъдат предоставени на адвокат, пожелал да се ангажира със случая.

Не е ли е и време Сотир Цацаров да попита окръжния прокурор на Бургас защо нищо няма по случая.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във