Параграф22 Daily

§22 Новини

Министърът на вътрешните работи проведе среща с извънредния и пълномощен посланик на Япония у нас

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски проведе среща с Н.Пр. Хироши Нарахира, извънреден и пълномощен посланик на Япония в Република България.

Двете страни подчертаха традиционното приятелство между България и Япония. Посланик Нарахира изрази готовността си да работи активно за развитието на  двустранния обмен във всички области. Той изказа благодарност за обезпечаването на сигурността на посолството и на японските граждани в България и изрази искреното си уважение към ежедневната работа на полицейските служители. Посланикът на Япония у нас изтъкна подкрепата и донорската програма на Япония за страните от Западните Балкани и високо оцени усилията на българското правителство за ускоряване на тяхната европейска интеграция.

В рамките на диалога министър Терзийски отбеляза динамичното развитие на контактите в областта на вътрешните работи и даде висока оценка на съвместното сътрудничество в полза на страните от Западните Балкани, започнало през 2019 г. с българо-японски семинар на тема „Управление на риска при наводнения“ и прераснало в ежегоден форум. Той благодари за споделения опит и подчерта постоянния ангажимент на България към европейската перспектива на страните от региона.

Двете страни споделиха виждането си, че добрата подготовка в областта на управлението на бедствия е пряко свързано със сигурността и изразиха готовност за продължаване на сътрудничеството в това направление. По време на срещата вътрешният министър и Н.Пр. Нарахира потвърдиха готовност за редовен диалог по всички въпроси от взаимен интерес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във