Параграф22 Daily

§22 Новини

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова даде добра оценка за работата на пазарджишката полиция

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова изрази удовлетворение от работата на ОД МВР - Пазарджик, за 2015 г., след като присъства на годишния отчет-анализ на дирекцията.

Пред журналисти Бъчварова коментира, че пазарджишката полиция работи в "доста комплицирана обстановка и с доста утежняващи фактори, но работи добре и са постигнати добри резултати". По думите на министъра от анализа се вижда, че служителите на дирекцията са постигнали "устойчиво повишаване на показателите на работа през годината". Румяна Бъчварова определи като успешна и работата на пазарджишката дирекция при откриването на групи нелегални емигранти. "От южната ни граница с Турция всички нелегално преминаващи прекосяват по този маршрут. Направили сме организация, така че те да бъдат спирани, установявани и регистрирани, не само на границата, но и вътре на територията на страната, посочи министърът.

В отговор на журналистически въпрос, свързан с условията на работа на "Гранична полиция", Румяна Бъчварова каза, че "условията на границата винаги не са от най-благоприятните, но условията за настаняване на командированите служители в момента не са толкова лоши". Тя отбеляза, че на командированите се предоставят жилища на място, но основните усилия на министерството са да бъдат назначени постоянни служители. Румяна Бъчварова допълни, че приключва обучението на около 300 нови служители, след което те ще бъдат назначени за охрана на границите. Тя каза още, че днес депутати са внесли предложение за промяна на Закона за въоръжените сили, с което се дава възможност на армията да съдейства на операциите по българската граница.

Бъчварова изрази надежда, че с помощта на армията ще бъде подобрена защитата на българската границата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във