Параграф22 Daily

§22 Новини

Мистерия с изчезнало италианско момиченце може да намери развръзка в Русия

Една от най-прочутите мистерии в съвременната история на Италия - изчезването на малката Дениз Пипитоне, може да намери в скоро време развръзка, и то не къде да е, а в Русия, пишат в. "Кориере дела сера" и агенция АНСА. 4-годишната Дениз Пипитоне изчезна безследно на 1 септември 2004 г. от италианското градче Мазара дел Вало. За последно детето било видяно да си играе пред къщата на баба си. Дениз е плод на извънбрачна връзка на жителката на Мазара дел Вало - Пиера Маджо, с женения семеен приятел Пиеро Пулици. При раждането на Дениз, бащинството върху нея признава обаче законният съпруг на Пиера - Антонио Пипитоне, който й дава и фамилното си име. Но след изчезването на детето, под силния медиен натиск Антонио Пипитоне се развежда с Пиера Маджо и тя продължава сама да издирва детето си. В продължение на 16 години и половина се получават различни сигнали, че малката Дениз е забелязана на няколко места. Дори се прави ДНК анализ на дете в Гърция, но то не е издирваното момиченце. Има хипотеза и че Дениз е отвлечена от роми.

В даден момент за отвличането е заподозряна тийнейджърката Джесика Пулици, дъщерята от първия брак на биологичния баща на Дениз Пипитоне. Момичето и неговият приятел са съдени, като предполагаемият мотив за отвличането е, че Джесика е ревнувала малката си сестричка. Двойката обаче бе оневинена. В годината, в която Дениз трябваше да навърши 18 години, майка й най-после сключва брак с биологичния баща на момиченцето.

Днес Дениз трябва да е над 20 години и необичайният обрат в изчезването й дойде от Русия. Сигналът е подаден от зрителка на италианската телевизионна програма "Кой го/я е виждал", излъчвана по телевизия РАИ Тре. Програмата се занимава със случаи на безследно изчезнали италианци. Зрителката, чието име не се съобщава, се натъкнала на репортаж по руска телевизия. В него 20-годишна жена от Москва, чието име също не се споменава, разказала, че е била отвлечена като малка и намерена през 2005 г. изоставена в поле в Русия. Оттогава младата жена издирвала биологичната си майка и молела за помощ. Бдителната зрителка веднага забелязала физическа прилика между младата жена от Москва и майката на Дениз Пипитоне и подала сигнал в италианската програма "Кой го/я е виждал". В днешното си издание предаването ще коментира именно новото развитие на ситуацията. Водещата на емисията Федерика Шиарели предупреждава, че историята изглежда прекалено хубава, за да е истина, но пък си заслужава да бъде разказана.

Майката на Дениз Пипитоне е поискала от външното министерство на Италия съдействие, за да може да пътува до Русия въпреки ограниченията заради коронавирусната пандемия. Тя иска да бъде направен ДНК тест на младата жена от Москва и се надява той да потвърди хипотезата, че това е изчезналата й дъщеря.

Facebook logo
Бъдете с нас и във