Параграф22 Daily

§22 Новини

Митничари хванаха кило кокаин и 5 кг хероин

Митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика" в Териториална дирекция "Митница"-София задържаха близо 5 килограма хероин и над 1 кг кокаин.

На 16 април 2023 г. на ГКПП Калотина митнически служители селектират за проверка два товарни автомобила, пътуващи от Турция за Босна. При извършено сканиране с рентген на първия камион инспекторите забелязват, че в кабината на водача има чанта със съмнителна плътност. При физическата проверка те установяват наличието на пет пакета, опаковани с тиксо, съдържащи прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало положително на хероин. Откритото и задържано количество хероин е 4,834 кг.

По време на проверката на втория камион митническите служители откриват един пакет, опакован с тиксо. При направен полеви наркотест веществото е реагирало на кокаин, а общото задържано количество е 1,194 кг.

По случая са образувани две досъдебни производства под надзора на Окръжна прокуратура – София.

В качеството на обвиняеми по образуваните досъдебни производства са привлечени трима граждани на Босна и Херцеговина М.Ш. (40 г.), А.А. (47 г.) и М.Р. (43 г.).

С постановление на прокурор извършителите на престъпленията са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във