Параграф22 Daily

§22 Новини

Митничари иззеха скрити под седалка на кола 144 500 турски лири

Митничарите на Малко Търново са открили и иззели недекларирани над 140 000 турски лири. Те са били укрити в дамска чанта под седалката на лек автомобил, съобщават от Агенция „Митници". Колата „Опел Астра" била с българска регистрация. Тя е влязла в страната от Турция. На българския митнически пункт шофьорът и спътничката му заявили, че не внасят нищо за деклариране.

Митничарите обаче проверили автомобила и под шофьорската седалка се натъкнали на дамска чанта с пакет с пари. Оказало се, че брезентовият пакет бил пълен с 144 500 недекларирани турски лири. Митничарите установили, че валутата е собственост на 56-годишната пътничка в колата. Самата тя дала противоречиви обяснения за произхода на парите.

Срещу притежателката на валутата е образувано досъдебно производство. То се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура Малко Търново. Недекларираната валута подлежи на отнемане в полза на държавата, уточняват от Агенция „Митници".

Наскоро митничарите на Малко Търново откриха 132 000 турски лири в седалка на влизащ в страната пътнически микробус. Иззетите недекларирани турски лири са с обща левова равностойност над 200 000 лева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във