Параграф22 Daily

§22 Новини

Митничари сложиха ръка върху 8 000 литра маркирано гориво

Близо осем тона маркирано гориво, използвано не по предназначение, са разкрили и задържали служителите на Митница Столична, съобщиха от Агенция "Митници".


След получена информация за осъществяване на нарушения при доставките на маркирани горива за отопление, както и за съхранение на горива, за които не е заплатен дължимия акциз, служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" на Митница Столична извършват серия от проверки на превозни средства, частни имоти на физически лица и обекти, стопанисвани от юридически лица, които извършват дейности с акцизни стоки.


При проверките е разкрита схема за неправомерно използване на маркирано гориво. Установено е, че не се използва по предназначение гориво, за което предварително е декларирано, че ще се употребява за изпичане на хляб и е предвидена по-ниска ставка на облагане в размер на 50 лв. за 1000 литра.


Общото количество горива, задържано при проверките, е 8 000 литра. Предотвратена е възможността за нерегламентираното използване на горивата и ощетяване на бюджета с 10 000 лв. месечно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във