Параграф22 Daily

§22 Новини

Митничари сложиха ръка върху „маркови“ и контрабандни стоки на пункт Капитан Петко войвода

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Пловдив и екип на митническа мобилна група към ЦМУ задържаха 7586 „маркови“ и контрабандни стоки при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП Капитан Петко войвода.

Стоките са открити във влекач с полуремарке, влизащ в страната от Гърция в последния ден на 2021 година. Водачът - турски гражданин, е представил документи за превоз на текстилни и други изделия от Турция за Германия и Нидерландия. Превозното средство е селектирано за щателна проверка. При нея в товарното помещение са открити 5598 текстилни артикула, сред които якета, блузи, шапки, елеци, спортни комплекти с лого на световноизвестни марки.

Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

В хода на контролните действия се установяват и 1988 артикула, сред които дрехи, колани, надуваеми лодки и религиозни книги, които не са били описани в митническите документи.  За откритите и задържани недекларирани стоки е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за митниците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във