Параграф22 Daily

§22 Новини

Митничари задържаха 166 000 недекларирани евро в района на Дунав мост 2

Митнически служители задържаха 166 000 недекларирани евро в района на ГКПП Дунав мост 2.

Инспекторите спират за проверка лек автомобил, напускащ страната. Водачът, гражданин на Словакия, обяснява, че е бил в България на бизнес среща и няма нищо за деклариране. При проверка митнически служители откриват две пачки евро банкноти в копюри по 200 евро. Валутата се намира в джобовете на дънки в куфар в багажника. На въпрос каква сума пренася мъжът обяснява, че разполага с 20 000 евро.

Митническите служители го съпровождат до митническия терминал, където при допълнителна проверка в чифт ботуши откриват още 4 пачки банкноти с номинал 200 евро. Още една пачка е отрита в несесер с тоалетни принадлежности, а други 4 са скрити в черни найлонови пликове в подплатата на пътническия куфар.

След изброяване, в присъствието на водача, митническите служители установяват, че пренасяната валута е 166 000 евро. За парите мъжът не притежава банков документ или друг разплащателен документ. Заявява, че ги носи от Словакия и са негови лични спестявания. По случая е съставен акт за установяване на нарушение на Валутния закон.

За обезпечение на нарушението по акта, с разписка е задържана сумата от 1500 евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във