Параграф22 Daily

§22 Новини

Митничари задържаха хиляди менте парфюми на Капитан Андреево

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД „Южна морска“ задържаха през февруари тази година близо 16 000 парфюма и тоалетни води с логото на световноизвестни марки при проверки на МП Капитан Андреево. По-голяма част от ароматите са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, а друга при опит за контрабандно пренасяне, укрити в превозни средства, влизащи в страната от Турция.

При едни от случаите автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния, пристига на 23.02.2021г. около 06.00 часа. При извършената щателна проверка митническите служители откриват в спалното помещение кашони, съдържащи 1093 парфюми и тоалетни води. Ароматите са с логото на 15 различни световни марки, като по-голяма част на Hugo Boss, Jean Paul Gaultier, Carolina Herrera, Versace, Chanel, Armani, Paco Rabanne. При проверката се установява, че недекларираната стока е собственост на шофьора на автобуса. Ден по-рано при щателен контрол на автобус с румънска регистрация митническите служители откриват чанта под една от пътническите седалки, пълна с 313 парфюми и тоалетни води, укрити от водача на превозното средство. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения, само през последната седмица на месец февруари митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали при 10 случая близо 2000 парфюма.

За случаите се информират правопритежателите на търговските марки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във