Параграф22 Daily

§22 Новини

Митничари задържаха на Капитан Андреево контрабанда от сексуални стимуланти

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“  и Териториална дирекция Южна морска откриха голямо количество контрабандни 1050 сашета сексуален стимулант в лек автомобил. Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на Митнически пункт Капитан Андреево на  15.09.2020 г. на трасе за входящи леки автомобили  от Турция. Шофьорът, турски гражданин, е пътувал в автомобила със семейството си за Германия.

На българския митнически пункт, той и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. Митническите служители откриват при извършената проверка, укрити на различни места в личен багаж в автомобила, 150 кутии, съдържащи общо 1050 сашета лекарствен  продукт с надписи „KAMAGRA“  - вид сексуален стимулант.

В личен багаж в автомобила са открити  и пакети с 2 кг нарязан тютюн за пушене и 800 къса /40 кутии/ цигари без български акцизен бандерол.  Установено е, че недекларираните  стоки са собственост на шофьора на автомобила - турски гражданин с инициали М.Т.

Срещу него са съставени два акта за пренасянето на акцизните стоки и на лекарствените средства в нарушение на Закона за митниците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във