Параграф22 Daily

§22 Новини

Митничари задържаха над 500 парфюма на Дунав мост - Русе

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха 533 парфюма при проверка на ГКПП Дунав мост Русе.

На 23.02.2021 г. на изход от страната е спрян за проверка автобус, пътуващ от Турция за Румъния. В багажното отделение, намиращо се над предните гуми на превозното средство са открити 13 полиетиленови чанти, облепени с тиксо. След отварянето им митническите служители намират 533 тестер-парфюми на световноизвестни марки /Sospiro, Versace, Azzaro, Paco Rabanne, Thierry Mugler, Carolina Herrera, Narciso Rodriguez, Giorgio Armani, Tom Ford, Cristian Dior, Chanel, Lacoste/. Установено е, че парфюмерийните изделия са собственост на един от пътниците в автобуса, който заявил, че ги е взел от Турция, за да ги пренесе в Румъния.  Стоката е задържана на основание чл. 229, ал. 1 от Закона за митниците.

На нарушителя е съставен акт за административно нарушение. Предстои да се установи дали стоките са оригинални, за което ще бъдат сезирани представители на съответните марки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във