Параграф22 Daily

§22 Новини

Митническа администрация - Чехия награди служител на ГДБОП за резултати в съвместни разследвания

Комисар Калин Литов е отличен за участие в действия срещу трансграничната организирана престъпност и в частност - разбиване на две нелегални фабрики за производство на цигари в Чехия.

На официална церемония по случай Международния ден на митниците в гр. Жиловище ген.-майор Милан Пуличек, генерален директор на Митническата администрация на Чешката република, награди комисар Калин Литов, началник отдел „Митнически режим, данъчно и осигурителна система“ в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.  Отличието е за постигнати високи резултати в съвместни разследвания по противодействие на трансграничната организирана престъпност, особено по линия на производството и контрабандата на тютюневи изделия и разбиването на две нелегални фабрики за производство на цигари в Чехия.

В писмо до генералния директор на Чешката митница директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов благодари за високата чест комисар Литов да бъде удостоен за резултатната работа по противодействие на престъпността и изрази убеденост, че квалификацията и опитът на служителите на ГДБОП и в бъдеще ще допринасят за успешното изпълнение на целите и задачите, стоящи пред правоохранителните органи.

На церемонията по награждаването присъстваха още министърът на финансите на Чешката република Алена Силерова и извънредният и пълномощен посланик на Република България в Чехия Н.Пр. Йордан Първанов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във