Параграф22 Daily

§22 Новини

Митнически служители откриха 415 гр. кокаин в лек автомобил

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ иззеха 415 грама кокаин, при проверка на лек автомобил в района на ГКПП Дунав мост-Русе. Колата, управлявана от чуждестранен гражданин, е селектирана за щателна митническа проверка на  06.07.2020 г., при която митническите служители откриват наркотичното вещество, укрито в автомобила. Извършеният на място полеви наркотест на веществото е дал индикация за кокаин. След оказване на съдействие от служители на сектор "Пътна полиция" - Русе, на водача на превозното средство е направен и полеви тест за употреба на наркотични, упойващи вещества и техните аналози, който също е дал положителен резултат.

Окръжна прокуратура – Русе уведомява по случая, че на 06.07.2020 г. е привлечен в качеството на обвиняем румънския гражданин К.А. К. – на 44 години за опит за контрабанден износ на наркотично вещество през ГКПП „Дунав мост“. Той е задържан по време на митническата проверка, когато в автомобила му са намерени близо 415 грама кокаин на обща стойност 18 673, 65 лева.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Русе обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. Наркотичното вещество и автомобилът са иззети като веществени доказателства по делото. Разследването се провежда от разследващ митнически инспектор под формата на бързо производство. По делото се разпитват свидетели и са назначени експертизи.

За престъплението е предвидено наказание лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във