Параграф22 Daily

§22 Новини

Митнически служители разкриха цех за обработка на тютюн в област Ловеч

Митнически служители разкриха цех за производство на акцизни стоки - тютюн за пушене, в частен имот в област Ловеч. На мястото са открити общо 860 кг тютюн - нарязан и на листа, както и технически съоръжения за обработката им.

На 22 май тази година, във връзка с правомощията си по ЗАДС, на база анализ на риска и след проведени оперативни мероприятия, служители на Териториален отдел “Митническо разузнаване и разследване - Дунавска", сектор "Оперативен контрол" - звено Свищов, извършват проверка в частен имот, намиращ се в село в област Ловеч. При проверката митническите служители установяват производство и държане с цел разпространение на тютюневи изделия – тютюн с общо количество около 860 кг. 220 кг от количеството е във вид на суха жълто-кафява листна маса, наподобяваща нарязан тютюн за пушене, а останалите 640 кг са тютюн на листа, подлежащ на последваща обработка. Тютюнът е без надлежно разрешително, като случаят попада в състава на чл.234, ал.2 от НК.

Установено е и държане на технически съоръжения – електрическа машина за рязане на тютюн на листа и електронна везна, за които се знае, че са послужили за производство на тютюневи изделия по смисъла на чл.234, ал.2  от НК, което представлява престъпление по чл.234, ал.4 от НК.

Образувано е досъдебно производство под надзора на РП - Ловеч.

Facebook logo
Бъдете с нас и във