Параграф22 Daily

§22 Новини

Митнически служители задържаха 1527 литра нелегален алкохол

Служители от сектор Оперативен контрол-Лом извършват проверка на частен дом в село в община Бяла Слатина. На адреса инспекторите намират 345 литра ракия, съхранявана в туби с различна вместимост. Освен алкохола митническите служители откриват 2.1 кг тютюн за пушене (ситно нарязан и натрошен), 17 кутии цигари PRESIDENT Slims с надпис Duty Free и 20 кутии марка GOLD MOUNT без български бандерол.

Още 1182 литра алкохол без документи намират митнически служители при три проверки, извършени в рамките на един ден съвместно със служители на МВР. На 14.10.2020 г. е проверен адрес в село в община Долна Митрополия. В имота, обитаван от 39-годишен мъж, е установено съхранение на 77 литра течност с вид и мирис на етилов алкохол без платен акциз. Предстои съставяне на акт за установяване на административно нарушение. Взети са 3 броя проби за лабораторен анализ.

При проверка на друг адрес, в същото населено място, митническите служители намират още 600 литра алкохол без документи. 505 литра етилов алкохол, съхраняван в 22 пласмасови и стъклени съдове, е намерен и при проверка в град Килифарево. За него също не са представени документи за заплатен акциз.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във