Параграф22 Daily

§22 Новини

Митниците се похвалиха със заловени 100 кила хероин

Преди три дни митническите служители на "Капитан Андреево" направиха истински удар, след като семейство с деца и кучета се опита да премине границата ни с Турция с наркотици за 10 милиона в колата си. При проверка на пункта митничарите са се усъмнили, че има нещо нередно.

„По метод анализ на риска, въпреки че семейството изглежда обичайно, колегата е извършил митническа проверка. При покана за деклариране на носените от тях стоки, валути и ценности е имало поведение, което можем да определим като нервно. Водачът е бил неориентиран, не е изпълнявал указанията, което го е навело на мисълта, че има нещо нередно”, заяви Георги Господинов - началник на Митнически пункт „Капитан Андреево".

Открити са 100 кг хероин в пакети - рекордно количество, укривано в лек автомобил. „Използван е т.нар. „двоен под”, както и кухината под резервната гума. При разтоварване на багажа пакетите не са се виждали. Били са използвани всички кухини на колата”, съобщи още Господинов.

Статистиката показва, че за миналата година на пункта са заловени 1134 кг наркотици. „При нас основното трафикирано вещество е марихуана и то от България за Турция”, посочи началникът на Митнически пункт „Капитан Андреево".

Митническият шеф изглежда е открил топлата вода - марихуана и амфетамини вървят в посока Турция, а в обратната - хероин и кокаин. Това са отработени канали още от времето на Държавна сигурност. Друг е въпросът от кого са наследени и защо никой не им посяга, а хващат само дребните риби.

Facebook logo
Бъдете с нас и във