Параграф22 Daily

§22 Новини

Млад сливенлия задържан за производство на синтетична дрога

При специална операция на служители на ОДМВР – Сливен, в момент на производство на синтетичния наркотик пико, са задържани двама мъже, сочени като основни организатори на производството. Операцията е реализирана под ръководството и наблюдението на прокуратурата и след разследване на сигнал, че от няколко месеца в частен имот в един от сливенските квартали се произвеждат наркотични вещества.


Задържаните са криминално проявеният и многократно осъждан за същата дейност С.Ш. /28 г./ и В.Н. /27 г./ - криминално проявен за разпространение на наркотици и кражби. Освен тях на място са установени и „клиенти“, които са купували от наркотика, които също били отведени в РУП – Сливен.


При последвалите процесуално-следствени действия на адреса, обитаван от С.Ш., са намерени и иззети около 40 грама бледокафяво вещество, което при направения полеви тест е реагирало на метамфетамин. Открита е и подвижна лаборатория за синтетични наркотични вещества - колби, термометри, тави за изпарение, фунии, съдове, приспособления за отцеждане, прекурсори и химични вещества, необходими за производството. Установено е, че продукцията била подготвяна за „нуждите“ на местния пазар.


От началото на 2014 г. това е втората разкрита лаборатория на територията на Сливен, уточняват от областната дирекция. През миналата година, като резултат от работата на полицейските служители в Сливен, са разбити четири такива лаборатории. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава. Предстои соченият като основен производител С.Ш. да бъде привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа, след което ще бъде внесено искане за неговото постоянно задържане под стража. 


Според директора на сливенската полиция комисар Чавдар Божурски, задържаният мъж е рецидивист. Преди няколко месеца е излязъл от затвора, където е лежал година и половина за същото провинение - производство на наркотици. Другият мъж, който му е помагал също има криминално досие.


Нарколабораторията се е намирала в частна къща в Сливен. По оперативна информация лабораторията е работила около година и половина. Това е втората подобна реализация на "Криминална полиция" за тази година, а през миналата година на територията на полицейската дирекция в Сливен са били разкрити четири подобни лаборатории.


В момента е образувано досъдебно производство, работата по изясняване цялостната дейност на наркопроизводителите продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във