Параграф22 Daily

§22 Новини

Младеж е обвинен за използване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра

Християн Х. е бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура във Варна за използване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра. С определение на Варненския окръжен съд е било уважено искането на прокуратурата на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Престъплението по член 249, ал. 1 от НК е извършено в съучастие и като продължавано деяние. По образуваното досъдебно производство по случая са налице и доказателства, че Християн е извършил и кражба. За престъплението по член 194, ал. 1 от НК предстои 21-годишният младеж да бъде привлечен като обвиняем.

На 14 октомври тази година обвиняемият откраднал банкова карта от лек автомобил, паркиран в двора на къща. След това с картата залагал в казино и  пазарувал от два магазина. Стойността на изтеглените пари с три трансакции от чуждия платежен инструмент е 137 лева.

Въпреки младата си възраст, Християн има влезли в сила 10 присъди за престъпления против собствеността и против народното здраве. Има и една присъда за кражба, по която му е наложено наказание 1 година лишаване от свобода. Тя все още не е влязла в законна сила.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във