Параграф22 Daily

§22 Новини

Младежи твърдят, че са бити брутално от полицаи заради бутафорни оръжия

Момчета от София твърдят, че са били бити от полицаи. По думите им униформените им нанесли удари в областта на главата и краката. 18-годишните Кристиян Ляпев, който е национал по ски, и Илиян Томов са задържани в сряда, след като гражданин подал сигнал, че насочват оръжие от автомобил срещу хора, чакащи на спирки на градския транспорт. При проверката станало ясно, че оръжията не били бойни, а бутафорни, казаха от МВР. А в колата са намерени пневматичен пистолет, реплика на „Глок”, както и пневматичен автомат.

Бащите на момчетата обясниха пред NOVA, че въпросните оръжия изстрелвали пластмасови топчета. Момчетата пък категорично отричат да са ги насочвали към хора. Единият от тях просто разглеждал пистолета, докато другият шофирал. Младежът, който твърди, че е удрян и ритан във врата и гърба през март е претърпял операция на гръбначния стълб след падане на ски състезание.

От МВР пък отричат техен служител да е проявил агресия спрямо задържаните. Предстои на Кристиян и Илиян да бъдат извадени медицински свидетелства. „Разпоредил съм проверка във връзка с информация за полицейско насилие във Второ районно управление на полицията“, каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов. И добави: „Проверката е в ход, но общо взето случаят касае реакция на патрул, при подаден сигнал, че лица размахват оръжие“. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във