Параграф22 Daily

§22 Новини

Много фалшиви монети, заготовки за изливането им, боеприпаси и оръжия иззеха при спецакция в Русенско

Специализираната полицейска операция е проведена в края на миналата седмица от служители в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и от Специализираното тактическо звено, съвместно с техни колеги от ТСБОП-Русе, Разград. Действията под надзора на русенската окръжна прокуратура са реализирани на територията на с. Червен, където са извършени поредица от полицейски и процесуално-следствени действия. В хода им, на адрес на 30-годишен мъж в селото, са открити общо 957 готови неистински монети с номинал от 1 лев, 2 евро и 5 швейцарски франка, както и 16 заготовки за изливане на монети. При предприетите допълнителни огледи на същия адрес и на още един в с. Червен, са намерени и иззети голямо количество боеприпаси, както и огнестрелни оръжия.

30-годишният мъж е задържан от служителите на МВР, привлечен е в качеството му на обвиняем и с прокурорско постановление му е наложена мярка за задържане срок до 72 часа.

Под ръководството и надзора на прокуратурата работата по документирането на цялостната престъпна дейност продължава, както и издирването на други съпричастни към извършените престъпления.

Facebook logo
Бъдете с нас и във