Параграф22 Daily

§22 Новини

Мобилен екип на сектор „БДС”- Сливен прие 65 заявления във военно поделение в града

Екип на сектор „БДС” - Български документи за самоличност, към ОДМВР-Сливен, осъществиха днес, с мобилна биометрична станция, прием на заявления за подмяна на лични документи във военно формирование в града. Приети са 65 заявления на военнослужещи и администрация.

Приемът се извършва на място, което спестява чакането пред паспортна служба за подаване и получаване на документите. За посещението на мобилен екип е необходимо да се подаде писмено искане до сектор „БДС“, да се посочи лице за контакт и да се изготви списък на желаещите да подменят личен документ - лична карта или паспорт. Важно е да се знае, че заявления за подмяна на лична карта може да подават и преди изтичането на срока на валидност.

В сектор „БДС”-Сливен продължават да се приемат молби за организиран прием. Той се осъществява по желание на място във фирмата или в сградата на сектора на ул.”Мишо Тодоров” №2 в зала, различна от общия прием.

От сектора напомнят на жителите на област Сливен, че заявления за издаване и подмяна на лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подават в районните управления на МВР в  Нова Загора, Котел и Твърдица, независимо от постоянния адрес.

Тъй като най-натоварено остава звеното БДС в Сливен, от ОДМВР напомнят, че гражданите може да се избегнат чакането и други неудобства като направят подмяната на своите документи и в звената Котел и Твърдица, където приетите заявления са значително по-малко.

Facebook logo
Бъдете с нас и във