Параграф22 Daily

§22 Новини

Моделът "Кой" се пропуква, предполага Методи Андреев

Тази конфигурация, която представлява в момента сегашното управляващото мнозинство, с неговото дясноцентристко ядро от партии, членки на Европейската народна партия, е единственият начин, тези предложения на ДСБ и на хора като мен, които имат по-радикално отношение към някои реформи, да се случат. Когато излизаш в опозиция, практически ти губиш позиция в общността, в която можеш най-лесно да прокараш своите политически възгледи. В този смисъл казвам, че това беше грешна стъпка на ДСБ. По-добре беше те да останат в мнозинството и да говорят също толкова критично по отношение на някои практики. Това каза за "Хоризонт" депутатът от ГЕРБ Методи Андреев преди ключовата среща на депутатите от ПГ на ГЕРБ с премиера Бойко Борисов по повод присъствието на ДСБ в управлението. Според Андреев фракцията е изпуснала нервите си, като е поискала изтегляне на хората на ДСБ от властта. Той каза, че усилията трябва да бъдат насочени срещу политическите кадри, назначени в МВР при предишното управление

В предаването "Преди всички" Методи Андреев заяви още, че според него моделът "Кой" се пропуква и сега е моментът прокуратурата и останалите компетентни органи да си влезнат в ролята и да проучат състоянието на Делян Пеевски. Той изрази съмнение в твърденията на Пеевски, че се отказва от бизнес проектите си в България:

Аз дълбоко не вярвам, че това, така, с една декларация ще стане. Актуалната тема в България в момента е – какво се случва с модела "Кой"? Има ли в държавата желание и сериозно намерение в прокуратурата да се стигне докрай, т.е. да се изясни, как така се случи да се постигне американската мечта в България, в лицето на Делян Пеевски, как той постигна тези големи успехи… въпросът е следният, че моделът "Кой" е в отстъпление. Даже и да е проформа, сега е моментът това, което задавате като въпроси, да бъдат задавани на съответните органи, така че да получим истински и този път ясен отговор.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във