Параграф22 Daily

§22 Новини

Молбата за екстрадиция на Цветан Василев пристигна в Сърбия, твърди Цацаров

Молбата за екстрадиция на Цветан Василев е пристигнала в Сърбия днес, а вчера бе подписана. Днес трябва да стане ясно решението на сръбския съд, разкри в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров. За сега върви процедура по екстрадиция, но Василев има право да обжалва. Има срок, който ще бъде определен от сръбския съд, той не е в нашите правомощия.


В момента на Василев е повдигнато обвинение за длъжностна присвояване на 206 млн. лева, припомни главният прокурор.


"КТБ е една банка, изкуствено отглеждана и станала много удобна. От нея се са се възползвали някои политически партии, подчерта Цацаров. Аз ви гарантирам, че истината за КТБ няма да остане скрита, но тя няма да бъде изнесена на пресконференция на политически партии, а в съда. Тогава ще стане ясно кои са политическите партии, които са се възползвали от банката", продължи главният прокурор.


"Има два сюжета за решаването на въпроса с КТБ. Всяка банка, която има проблем може да стигне до фалит, каза Цацаров, позовавайки се на Закона за БНБ. Вторият сюжет е - грижливо отглеждана банка под похлупак, която е била удобна за всички, но не може да гарантира депозитите на хората. Банката е толерирала определени структури, но държавата трябва да гарантира парите на вложителите", завърши Сотир Цацаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във