Параграф22 Daily

§22 Новини

Молът прекратява договора на фирмата, чиито охранители убиха човек

„Tърговският център провежда собствено разследване във връзка с трагичния инцидент с починалия в събота 52-годишния мъж, съобщиха от пиар агенция НИРА Комюникейшънс. Фирмата има лиценз за охрана на обекти, съобщи за news.bg консултант по сигурността на компанията, която е от 2012 година на пазара. Гардовете не са разполагали с радиостанции, имали само GSM-и. Убийственият побой бил нанесен в сервизно помещение, съобщиха от охранителната компания.

"В хода на проверката са разкрити нарушения на процедурите за работа в наетата охранителна фирма „Джи ем секюрити", както и съществени пропуски в организацията на някои от дейностите по сигурността на територията на комплекса", се казва в съобщението.

„Тези нарушения ни дават пълното законово основание веднага да прекратим договора с фирма „Джи ем секюрити" - каза директорът на мола Иво Генов. - Но ние не само сменяме охранителната фирма, а започваме мащабна акция за сигурност с промени в принципите на осъществяване на дейностите по сигурността. Разширяваме охранителните зони на цялата територия на мола.

Засилваме охраната в паркингите. Подобряваме видеонаблюдението, включително в служебните зони. Към момента се провежда пълен одит на работата на всички фирми подизпълнители, свързани със сигурността и безопасността в комплекса. Ще бъдем безкомпромисни към всички нарушения и ще преразгледаме отношенията си с всички фирми, които не изпълняват договорните си задължения, за да можем да гарантираме сигурността и спокойствието на нашите посетители."

Facebook logo
Бъдете с нас и във