Параграф22 Daily

§22 Новини

Момче, пребито преди убийството във варненския мол, разказва за методите на охраната

Момче, което е било жестоко пребито от охранителите във варненския мол дни преди убийството в търговския обект, проговори пред Нова телевизия. То разпозна сред своите биячи и един от арестуваните охранители, които в работно време убиха посетител на варненския мол. Пред телевизията младежът mfтвърди, че е бил жестоко бит от няколко охранители, сред които е и единият от арестуваните за убийството на 52-годишният Нягол Петров.

Момчето отказа да застане с лицето си и името си пред камерата, защото е бил заплашван. Случаят е от 25 февруари - само две седмици преди фаталния инцидент с Нягол. Около 22.00 часа трима охранители се приближили до младия мъж и го обвинили, че е откраднал няколко стола. Разказва, че го завели в сервизно помещение и започнали да го бият.

"Вързаха ме с белезници. Биха ме около 20 минути и после си излезнаха. Бях там около половин час. Върнаха се. Продължиха да ме бият зверски още. Поляха ме с една кофа вода, после ме изкараха навън на паркинга и там продължиха да ме бият", разказва потърпевшият.

Той е сигурен, че в побоя са се изредили поне седем души - заедно и по отделно. Убеден е, че единият от биячите е обвиняемият за смъртта на Нягол - Ангел Николов. Разпознава го, защото са родом от един град. Така бос, мокър и с разкъсана тениска го заварили полицаите, извикани от самите побойници.

"Поздравиха се. Полицаят, като ме погледна каза - малко са те били. Прибраха ме в патрулката. Докато се разбере, че аз всъщност съм невинен вече всичко беше свършило. И самите полицаи ми казаха да не подавам жалба. Щяло да стане по-лошо и да не се занимавам", разказа още момчето.

Затова не подава жалба в полицията, а по лицето и тялото му все още има следи от зверския побой.

Facebook logo
Бъдете с нас и във