Параграф22 Daily

§22 Новини

Момиче откри дарена от него рокля в група за продажби

Младо момиче подари абитуриентската си рокля на дванайсетокласничка в нужда. Няколко дни по-късно обаче я откри в група за продажби. „Реших да направя мил жест към някого. Исках да я дам на момиче в нужда, което да се чувства като принцеса в нея. Сантиментална ми е, защото все пак аз съм била абитуриентка с тази нея”, каза Моника.

За да се почувства още по-бляскаво бъдещата притежателка на роклята, Моника прави снимки с короната и лентата, с които печели конкурса „Мис Оушън България” през септември миналата година. Публикува ги в интернет. „Пуснах я първо във Facebook страница, в която са хора, които нямат достатъчно средства и възможности. Имаше доста момичета и майки, които ми писаха”, разказа Моника.

Трогва я историята на момиче от Шумен, което няма възможност само да купи роклята си за бала. Историята е разказана от нейна приятелка в коментар под поста на Моника. „Тя ми каза, че най-добрата й приятелка няма възможности и че майка й ще плати самия куверт за бала. На мен ми стана много мило, защото за моята приятелка бих направила същото. Това ме трогна и реших на нея да я даря”, обясни Моника.

Изпраща роклята по куриер. На доброто обаче не се отвръща с добро. След дни Моника разбира, че дарената рокля се продава в група за търг на вещи във Facebook. Администраторката на групата не иска да повярва, че доброто ще остане ненаказано. И заедно със своята приятелка Мария се заемат със собствени средства да откупят роклята на Моника. „Не съм се замисляла, защото просто исках роклята да се върне към момичето, което е направило добрина”, сподели Тодорова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във