Параграф22 Daily

§22 Новини

Мошеник, пласиращ фалшиви печаливши билети от Национална лотария, отива в затвора

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол е наложено ефективно наказание от 1 година „лишаване от свобода“ спрямо Георги Т. за това, че на 7.10.2018 г., за времето от 19:30 ч. до 22:00 ч., в с. Победа, обл. Ямбол, в хранителен магазин, действайки в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал в Д. И. заблуждение, като представил подправени 4 билети (талони) от „Националната лотария – моментни игри”, на които бил придаден вид, че са печеливши за парична печалба в различен размер (от 20 лв, 50 лв. и 100 лв.), като с това причинил имотна вреда на пострадалия в общ размер на 270 лева – престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Георги Т. е подсъдим и за това, че на същата дата и на същото място, действайки в условията на продължавано престъпление, чрез нарушаване на гланца на хартията и добавяне на щрихи подправил официални удостоверителни знаци – 4 броя билети (талони) от „Националната лотария – моментни игри” – престъпление по чл. 276, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Георги Т. решил да си набави парични средства, чрез въвеждане в заблуждение на Д. И., като му представи подправен билет (талон) от „Националната лотария – моментни игри”, на който да е придаден вид, че е печеливш за парична печалба. За да не бъде установена подправката на лотарийния билет, обвиняемият решил да се възползва, че търговският обект не е оборудван с четец за проверка печалбите на лотарийни билети, а проверката се извършва лично и единствено от продавача, чрез визуален оглед. В изпълнение на така взетото решение на 07.10.2018 г., за времето от 19:30 ч. до 22:00 ч., в с. Победа, обл. Ямбол, в хранителен магазин, подсъдимият, след като получил сумата от 20 лв. от продавача, купил от него билет (талон) от „Националната лотария – моментни игри“, след което излязъл пред търговския обект. Подобен бил начинът за въвеждане в заблуждение на пострадалия и за останалите три билета.

Постановеното наказание е общо за двете престъпления.

Присъдата на Районен съд – Ямбол, може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Ямбол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във