Параграф22 Daily

§22 Новини

Мъж, дал подкуп на полицейски органи, отива на съд

Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт за даване на подкуп на длъжностни лица, които заемат отговорно служебно задължение – полицейски органи.

На 4 април 2021г., около 16,10 ч. в София, на ъгъла на ул. „Индже Войвода“ и ул. „Позитано“, в изпълнение на служебните си задължения полицейските служители младши експерт Ф. И. и старши полицай К. К. спират водач на автомобил – обвиняемият Т. Т. на 32 години. Полицейските служители се легитимирали и поискали документите на обвиняемия. Последният се представил с името С. И. и заявил, че документите му са вкъщи. Полицейските служители му обяснили, че ще бъде отведен в 03 РУ за изясняване на неговата самоличност. Тогава Т. Т. казал, че е излъгал за имената си, съобщил истинските си имена и представил личната си карта. Чрез извършена справка полицейските служители установили, че на Т. Т. никога не е издавано свидетелство за управление на МПС. Полицейските служители обяснили на Т. Т., че ще му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.

Ф. И. и К. К. взели личната карта на обвиняемия и влезли в служебния автомобил. Докато извършвали справки Т. Т. се приближил до предната лява врата на водача и през отворения прозорец хвърлил една банкнота с номинал от 100 /сто/ лева с думите:“Взимайте тези пари, за да не ми пишете акт и да се почерпите, все едно никога не сме се виждали“. Полицейските служители задържали Т. Т. и докладвали в ОДЧ. Двамата оставили банкнотата на мястото, където паднала до идването на дежурната група.

Установено е, че лек автомобил марка „Мерцедес“ е собственост на С. Я., която съжителства на семейни начала с обвиняемия.

Обвиняемият Т. Т. е с основно образование, неосъждан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във