Параграф22 Daily

§22 Новини

Мъж е обвиняем за държане на марихуана и амфетамини

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем А.Б., на 30 г., за това, че на 23 април 2021 г., в Асеновград, област Пловдив, е държал,с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана и амфетамини - престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 23 април 2021 г. е била проведена специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив. Към 19,15 часа, в Асеновград, полицейски служители извършили проверка на А.Б., на 30 г. Той носел торба, в която имало марихуана с тегло 24,7 грама и амфетамини с тегло 69,6 грама - всичко на обща стойност 2 236 лева.

Обвиняемият А.Б. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, към наказателна отговорност за което е привлечен обвиняемият, е лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във