Параграф22 Daily

§22 Новини

Мъж и жена - наркодилъри, отиват в затвора

По обвинение на Окръжна прокуратура-Варна, състав на Варненския окръжен съд определи наказание за 28-годишен мъж и неговата 22-годишна приятелка за това, че без надлежно разрешително, държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Жената била обвинена и за това, че разпространила марихуана на трето лице.

Обвиняемият З.К. прие да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и четири месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване и да заплати глоба в размер на 5000 лева. Неговата съучастничка П.С. прие наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, изтърпяването на което да бъде отложено с изпитателен срок от три години. Направените по делото разноски в размер на 1147,21 лева, ще бъдат заплатени поравно от двамата подсъдими.

През декември 2020 г., при специализирана операция, полицейски служители предприели претърсване в дома на П.С. и З.К. в ж.к. „Аспарухово“, след като ден по-рано била задържана млада жена, закупила наркотични вещества от тях. В резултат на извършените действия по разследване на случая е установено, че мъжът и жената държали в къщата си марихуана с общо тегло 105,49 грама и метамфетамин с тегло 25,54 грама, като наркотичните вещества били подготвени за разпространение.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във