Параграф22 Daily

§22 Новини

Мъж, извършил две тежки престъпления, е задържан от ОДМВР- Бургас

ДНК експертиза е потвърдила, че останките, намерени на 25 август на бургаските гробища, са на изчезнала през октомври миналата година 47-годишна жена. Предполага се, че убийството е извършено с огнестрелно оръжие в деня на изчезването на жената. Изследват се взаимовръзки - стопански, финансови, имотни,  уточни директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Изградени са различни версии и хипотези, отговор на които ще дадат назначените експертизи и продължаващото в момента разследване. Извършена е голяма по обем работа.

Обвинен е мъж, който преди две седмици бе задържан за убийството 28-годишен, чието тяло беше открито край Долно Езерово. Оръжието, с което е извършено престъплението, е намерено на територията на Бургас.

Предстои привличането към наказателна отговорност на друг мъж, затова, че е спомогнал на обвинения да се укрие и да избегне наказателна отговорност, отбеляза заместник апелативният прокурор в Бургас Йовита Григорова. Продължават активните действия по разкриване на факти за изключително тежките умишлени престъпления. Извършват се огледи, претърсвания, изземвания и цялостна дейност по документиране на тези деяния.

Прокурор  Григорова даде висока оценка за извършените действия по разследването на оперативните служители от ОДМВР и експертите от Националния институт по криминалистика в София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във