Параграф22 Daily

§22 Новини

Мъж от Силистра отива на съд за пране на пари

С обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна 36-годишният Н.Н. е предаден на съд за това, че в условията на продължавано престъпление, в съучастие с неустановено лице, чрез откриване и поддържане на банкови сметки в две финансови институции, три пъти направил опит да получи и един път получил и придобил чрез банков трансфер пари, за които мъжът е предполагал, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление (компютърна измама).

Престъпната дейност е извършвана в периода от 6 септември до 6 октомври 2016 година. За това време били направени общо четири опита за банкови преводи по сметките на Н.Н. в две банки на обща стойност 146 318,99 лева. Три от деянията останали недовършени поради независещи от обвиняемия причини, а в четвъртия случай той успешно получил сумата от 19 330,40 лева. Н.Н. изтеглил лично парите на каса в банката.

През юли 2016 г. обвиняемият регистрирал на свое име търговско дружество със седалище и адрес на управление във Варна. Основна дейност на фирмата трябвало да бъде търговия с автомобили. Но дружеството нямало никаква реална търговска дейност, в това число и търговия с коли. Не било регистрирано по ЗДДС, нито имало нает парцел, в който да държи, съхранява и предлага автомобилен парк. Не са били подавани никакви данъчни декларации за дейността му през 2016 г. Единствената цел за съществуването на фирмата била използването на фирмените сметки за превеждане на парични суми.

Предстои делото срещу Н.Н. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във