Параграф22 Weekly

§22 Новини

Мъж от Велинград с опасност за живота след побой

57-годишен мъж от Велинград е с опасност за живота след побой, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Групата мъже, пребили жестоко своя съгражданин, са задържани в ареста на Районно управление "Полиция" - Велинград.


В основата на скандала са стари разпри и вражди между няколко групи от лица, живеещи във велинградския квартал "Анезица". На нищо неподозиращия човек бил нанесен тежък побой с помощта на лопата и брадва. В резултат на побоя той е транспортиран и настанен от екип на "Спешна помощ" в отделение по неврохирургия на пловдивска болница с фрактура на черепа и лявата предмишница, с опасност за живота.


След получаване на сигнал за случилото се на мястото незабавно били насочени автопатрули и дежурна група от Районно управление "Полиция" -Велинград. За случая е уведомена и Окръжната прокуратура в областния град. При извършения оглед на местопроизшествието са иззети веществени доказателства. В хода на проведеното разследване местните полицаи съвместно с колегите си от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Пазарджик задържали в ареста нападателите, седем мъже, всичките жители на квартала.


Със свое постановление Окръжната прокуратура в Пазарджик е удължила срока на арест със 72 часа за трима от тях. Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд-Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".


Работата по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във