Параграф22 Daily

§22 Новини

Мъж от Враца взима автомобили под наем и изчезва безследно

Мъж от Враца взима автомобили под наем, но не ги връща и изчезва безследно, съобщава Bulnews. Наглата схема се развива вече повече от две години, а потърпевшите са от различни краища на България. Мъжът, който е и с изтекла шофьорска книжка, наема различни автомобили и машини, подписва договори, за да изглежда всичко изрядно, а след това изключва телефона си и изчезва без да оставя следа. Щетите, които врачанинът е нанесъл на десетки хора, са за хиляди левове.

Според потърпевшите, които му отдавали автомобили, машини и инструменти, той изглеждал нормално, имал всички необходими документи и не давал вид на измамник. Изчезналите вещи се водят „обсебени”, което означава, че измамените нямат право на обезщетения от застрахователите, тъй като са отдали имуществото си доброволно.

Във връзка със случая в град Сливо поле е задържан Георги Георгиев. По официална информация от окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков в момента мъжът се намира в следствения арест в областния град. Той е задържан за висящи дела за кражби в периода 2020-2021 г.

Пострадалите от различни области в страната могат да подадат сигнали до съответните районни или окръжни прокуратури.

Facebook logo
Бъдете с нас и във