Параграф22 Daily

§22 Новини

Мъж, подсъдим за измама, отива в затвора

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Бургас бе наложено ефективно наказание от две  години „лишаване от свобода“ спрямо З.Д. Той е подсъдим за това, че представяйки се за лечител, възбудил и подържал в заблуждение 76-годишна  жена от град Айтос, целейки да набави облага за себе си. Престъплението е осъществено за времето от 17 януари 2020 г. до 18 март 2020 г. То е квалифицирано по по-строг член от НК, защото е извършено при повторност и в немаловажни случаи.

По време на разследването е установено, че подсъдимият обещавал да развали магия на пострадалата и нейни близки. Така е причинил вреда на жената в размер на 10 000 лева. Парите са изпращани от пострадалата, посредством дружество, предлагащо куриерски услуги. Подсъдимият ги получавал в град Павликени.

Установено е също така, че до контакт между подсъдимия и пострадалата се е стигнало, след като тя гледала телевизионно предаване, в което участие взел лечителят и ясновидец Б.К. Това телевизионно участие впечатлило пострадалата. Тя  открила обява във вестник, в която е посочен телефонен номер за връзка с Б.К. Оказало се, че обявата във вестника е пусната от подсъдимия З.Д., който се представял за лечителя Б.К, без знанието на последния.

Присъдата на Районен съд-Айтос, постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Окръжен съд-Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във