Параграф22 Daily

§22 Новини

Мъжът на убитата Мелиса хванат в Германия

54-годишният Тодор Маринов, съпругът на Мелиса Тодорова, чийто труп преди седмица беше открит полуразложен във водите на р. Русенски Лом, е арестуван в Хамбург, съобщи вчера полицейски говорител в северния германски град.Маринов, който е заподозрян в убийството, е задържан по искане на български власти, които са издали европейска заповед за ареста му.


Той е арестуван от спецзвеното към германската полиция, защото е имало съмнения, че е въоръжен и опасен. Българинът е бил заловен в един от кварталите на Хамбург, където се е укривал.


Обвиненията към него са, че е наръгал многократно с нож съпругата си. Очаква се Тодор да бъде екстрадиран до дни в България, където да му бъде повдигнато официално обвинение. В момента той се намира в предварителен арест в Хамбург.


48-годишната Мелиса Тодорова бе обявена за издирване от полицията на 28 юли. Сигналът подал брат й, който е в Испания и многократно се опитвал да се свърже с нея. Тогава съпругът й бе викан за разпити като заподозрян, но не бе задържан. След това той заминал за Германия, като казал на свои познати, че там си е намерил работа.


Тялото на Мелиса бе открито на 8 август в каньона на река Русенски Лом между селата Иваново и Кошов. Трупът бе откаран за аутопсия, при която се установи, че смъртта е настъпила от удари с нож, а жената е престояла във водата близо 2 седмици. Криминалистите намерили тялото, след като издирили в София близък приятел на Тодоров. При разпитите той разкрил, че русенецът му споделил как убил жена си и хвърлил тялото в реката. Това е станало на 25 юли в жилището й в бл. 5 в квартал Дружба 3 .


До тази пролет Тодоров бил в затвора, където излежавал 3-годишна присъда за кражба. След връщането му скандалите с Мелиса станали ежедневие, твърдят съседите.


Съпрузите имат 13-годишна дъщеря, която през лятната ваканция била пратена при баба и дядо в разградско село.

Facebook logo
Бъдете с нас и във