Параграф22 Daily

§22 Новини

Мълчалив протест в Панагюрище срещу закриването на районния съд

Жители на Панагюрище и Стрелча организират днес следобед протест срещу намерението на Висшия съдебен съвет (ВСС) да трансформира районния съд в Панагюрище в териториално поделение на пазарджишкия районен съд. Според жителите на двете общини няма никакво основание за закриването на съда, тъй като Панагюрище е развита община, без демографска криза.

Мълчаливият протест ще започне в 16 часа, каза адвокат Петър Мулешков от инициативния граждански комитет. „Първо ни взеха офиса на НАП, след това ни отнеха офиса на НОИ, след това пазарджиклии ни взеха и кадастъра, а сега изведнъж – обяснявам си го с някакво тяхно лоби във ВСС, искат да ни вземат и районния съд, който между другото се подготвя за честване на 140 години“, каза той. „Всичко това провокира панагюрци, тъй като по административен ред нищо не се получи и затова ние, обществеността на Панагюрище, организираме мълчалив протест в четири часа довечера пред съда и организирахме и подписка“, обясни адвокат Мулешков.

„Обидно е да се посегне на районния съд на Панагюрище при тази натовареност , при това население. Недоумявам защо е, никаква логика няма в това нещо. За мен е произвол“, добави той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във