Параграф22 Daily

§22 Новини

Мълчалив протест във Враца за справедливи присъди

Близки и приятели на починалия след жесток побой пред местно заведение Николай Димитров се събраха вчера на мълчалив протест пред Съдебната палата във Враца. Десетки тийнейджъри, връстници на 16-годишното момче, и възрастни издигнаха плакати, с които поискаха справедливи присъди за трима гардове, обвинени за побоя. Протестът беше насрочен за днес, тъй като се очакваше магистратите да прочетат присъдите на подведените под отговорност за деянието: Калин Димитров, Ивайло Иванов и Иван Каменов, които напоследък добиха известност и с прозвищата си Скинаря, Акулата и Цофъра.

"С надежда сме, че поне присъдите ще бъдат съответни на това, което са причинили на детето ми. Надяваме се, че съда ще вземе правилно решение. При нас, вкъщи нищо няма да се промени, но се надяваме, че те ще бъдат на правилното място и няма да причиняват други подобни неща" - каза за Радио ВИДИН майката на пребитото момче.

Финалът на процеса обаче бе отложен за 18 и 19 май, тъй като двама от тримата подсъдими са обжалвали пред Софийския апелативен съд мерките си за неотклонение, а вещите лица не са имали време да се запознаят с психиатричните експертизи на обвиняемите.

Николай Димитров беше пребит до смърт на 31 август 2013 г. пред местното заведение "Бирхале", а на 12 октомври с. г. почина от нанесените травми. Като отговорни за деянието прокуратурата привлече тримата охранители на заведението, което се намира в центъра на Враца.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във